Un studiu derulat de ING pe consumatorii din cinci țări, printre care și România, arată o realitate îngrijorătoare: românii nu prea mai economisesc de la lună la lună, pentru că nu mai au ce. Mai mult, arată studiul, deși pandemia a afectat economiile tuturor europenilor, gospodăriile poloneze și românești au fost afectate cel mai mult, aproximativ 40% dintre repondenți spunând că au pierdut, sau sunt pe cale să piardă, 40% din economii.

Prin comparație, germanii și spaniolii sunt mai puțin afectați, numai 23%, respectiv 38% dintre aceștia, declarând că economiile le-au fost afectate. Bineînțeles, acest aspect i-a făcut pe cei mai mulți să-și reorienteze cheltuielile numai pentru lucrurile cu adevărat esențiale. Cât despre vacanțe și călătorii, 33% dintre români spun că le-au anulat pur și simplu.

Cât despre modul în care își petrec timpul având în vedere împuținarea finanțelor, cetățenii țărilor cele mai afectate, printre care și românii, taie de la bugetele de vacanțe și ieșiri în oraș, concentrându-se, în schimb, pe abonamente online și consum digital în general. Cât despre locurile în care urmează să își facă vacanțele, cei care încă își mai permit acest lucru, 70% dintre români au declarat că urmează să facă acest lucru în România.

Citiți articolul integral pe RisCo.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri