STUDIU: Românii nu mai economisesc, pentru că nu mai au ce

Un studiu derulat de ING pe consumatorii din cinci țări, printre care și România, arată o realitate îngrijorătoare: românii nu prea mai economisesc de la lună la lună, pentru că nu mai au ce. Mai mult, arată studiul, deși pandemia a afectat economiile tuturor europenilor, gospodăriile poloneze și românești au fost afectate cel mai mult, aproximativ 40% dintre repondenți spunând că au pierdut, sau sunt pe cale să piardă, 40% din economii.

Prin comparație, germanii și spaniolii sunt mai puțin afectați, numai 23%, respectiv 38% dintre aceștia, declarând că economiile le-au fost afectate. Bineînțeles, acest aspect i-a făcut pe cei mai mulți să-și reorienteze cheltuielile numai pentru lucrurile cu adevărat esențiale. Cât despre vacanțe și călătorii, 33% dintre români spun că le-au anulat pur și simplu.

Cât despre modul în care își petrec timpul având în vedere împuținarea finanțelor, cetățenii țărilor cele mai afectate, printre care și românii, taie de la bugetele de vacanțe și ieșiri în oraș, concentrându-se, în schimb, pe abonamente online și consum digital în general. Cât despre locurile în care urmează să își facă vacanțele, cei care încă își mai permit acest lucru, 70% dintre români au declarat că urmează să facă acest lucru în România.

Citiți articolul integral pe RisCo.

Citeste si:
ING: 4 din 10 români ar accepta să devină cărăuşi de bani prin...
ING Bank România: 4 din 10...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri