Patria Bank a finanțat cu aproape 60 de milioane de euro companiile locale mici și foarte mici și a semnat cu Fondul European pentru Investiții (FEI) o extindere de 62 de milioane de euro a plafonului de garantare, pentru acordarea de noi finanțări în cadrul programului EaSI, se arată într-un comunicat al băncii.

Până în prezent circa 3.500 de companii locale mici și foarte mici au beneficiat de finanțare prin creditul EaSI de la Patria Bank, iar prin semnarea noului acord cu FEI pentru extinderea plafonului de garantare, banca va putea acorda credite noi în valoare de peste 77 milioane euro.

Creditele garantate de FEI prin programul EaSI pot fi o soluție în această perioadă, având în vedere nevoia de finanțarea a afacerilor pentru a face față provocărilor generate de contextul pandemiei.

“Suntem partener tradițional FEI, încă din 2015 când am fost prima bancă care a adus EaSI în România, și susținători înfocați ai dezvoltării spiritului antreprenorial local. În Patria ne place să activăm în mijlocul economiei reale și căutăm soluții și oportunități de finanţare și susținere a companiilor antreprenoriale românești, mici şi medii, nucleul economiei locale. Până în acest moment am finanțat prin EaSI putin sub 60 de milioane de euro. Prin acest program ne simțim aproape nu doar de antreprenori, ci de toți oamenii din spatele acestor mici afaceri, astfel încât, la final de zi, realizezi că nu ajuți doar o societate comercială, ci ești responsabil de bunăstarea a circa 20.000 de familii (considerând că am finanțat circa 3.500 de afaceri, iar 89% dintre ele au sub 5 angajați și 11% până în 9 angajați)”, menționează Codruț Nicolau, Director General Adjunct al Patria Bank.

Unul dintre instrumentele prin care banca susține micile afaceri din mediul urban și rural, indiferent de domeniul de activitate, este Programul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială (EaSI) și creditul cu aceIași nume care oferă antreprenorilor posibilitatea de a accesa credite fără garanții sau avans, acestea fiind garantate de Uniunea Europeană.

Intrând în statistica finanțărilor EaSI acordate de Patria Bank din 2015 și până în prezent (iunie 2020) vedem într-adevăr impactul economic și social pe care programul îl are: 89% din companii au sub 5 angajați, 35% din afacerile finanțate sunt producători agricoli din mediul rural, 31% au o formă de organizare diferită de SRL, respectiv sunt întreprinderi individuale și familiale, producători agricoli individuali și persoane fizice autorizate, 84% au o cifră de afaceri de sub 100.000 de euro/an și peste 70% folosesc banii pentru capital de lucru și investiții [INFOGRAFIC].

Creditul EaSI fără garanții poate fi solicitat de microîntreprinderi românești (indiferent de forma de organizare sau domeniu de activitate) care au maxim 9 angajați şi o cifră de afaceri de până la 2 milioane de euro pe an. Creditul EaSI se acordă în lei și poate fi folosit pentru finanţarea capitalului de lucru şi a activităților curente, pentru investiții sau mixt. Garanția de la Uniunea Europeană acoperă 80% din valoarea creditului.

Creditul EaSI poate fi solicitat și on-line, direct pe site-ul Patria Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri