Visa și Vipps, principalul portofel digital din Norvegia, au încheiat un parteneriat strategic pentru accelerarea plăților mobile în Europa. Ce înseamnă acest lucru? Partenerii Visa, în general bănci și Fintech-uri, își vor putea dezvolta cu ajutorul platformei Vipps propriile portofele digitale, în contextul în care, în Europa, peste 75% din plățile realizate cu carduri Visa sunt contactless.

Vipps este cel mai mare furnizor de plăți inteligente și eID din țările nordice, fiind deținut colectiv de 110 bănci norvegiene.

Parteneriatul vine în contextul în care pandemia Covid-19 a dus la creșterea cererii de soluții digitale sigure la nivel global, consumatorii și companiile apelând mai mult ca oricând la plățile digitale pentru a-și gestiona cheltuielile zilnice.

În Europa, peste 75% din plățile realizate cu carduri Visa sunt contactless, iar în iunie 2020 plățile online s-au majorat cu peste 20% față de anul anterior în paisprezece țări europene.

România, creștere de peste 60% a plăților online cu cardurile Visa

“Astăzi, posibilitatea de a plăti digital și de a efectua plăți fără numerar în magazine, online sau prin intermediul aplicațiilor nu mai este doar o chestiune de confort, ci o necesitate. Ca lideri în domeniul plăților, dorim să ne asigurăm că atât consumatorii, cât și companiile pot face comerț electronic în siguranță, indiferent unde se află sau de dispozitivul mobil pe care îl folosesc. În contextul pandemiei, ​care a determinat o intensificare a utilizării plăților digitale, România înregistrează unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa a plăților online cu cardurile Visa, de peste 60% în iunie 2020 față de anul anterior. Parteneriatul nostru cu Vipps va permite băncilor partenere din toată Europa să dezvolte și să creeze produse și portofele digitale ușor de utilizat, satisfăcând cererea tot mai mare de plăți contactless, online și mobile”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa.

Vipps este o aplicație de plăți norvegiană care permite consumatorilor să trimită, să plătească și să primească bani printr-o simplă apăsare de buton. De la lansarea sa în 2015, a ajuns la o acoperire a pieței de 85%, având 3,7 milioane de utilizatori în Norvegia [2]. În ultimul an, Vipps a înregistrat o creștere de 145% a tranzacțiilor în Norvegia. [3]

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri