Un grup de 26 de grupuri financiare mari, din care o parte nu au subsidiare in Romania, au anuntat banca centrala ca ar putea face operatiuni directe pe piata bancara romaneasca, se arata in comunicatul afisat, miercuri, pe pagina de internet a Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Lista institutiilor de credit care au notificat BNR de furnizarea de servicii in mod direct este urmatoarea:

1. Citibank International plc
2. J. P. Morgan International Bank Limited
3. J. P. Morgan Europe Limited
4. Erste Bank der sterrechischen Sparkassen AG
5. The Royal Bank of Scotland
6. Lombard Odier Darier Hentsch Private Bank Limited
7. Credit Suisse (Luxembourg) S.A.
8. Rathbone Investment Management Limited
9. Goldman Sachs International Bank
10. Morgan Stanley Bank International Limited
11. Dexia Kommunalkredit Bank AG
12. Hypo Public Finance Bank
13. DePfa ACS Bank
14. DePfa Bank Plc
15. Merrill Lynch International Bank Limited
16. ICICI Bank UK Plc
17. IDT Financial Services Limited
18. DEPFA Deutsche Pfandbriefbank AG
19.WestLB AG
20. Danske Bank International S.A.
21. GE Artesia Bank
22. Saxo Bank S/A
23. Kommunalkredit Austria AG
24. KBC Bank
25. VISA-Services Kreditkarten AG
26. CommBank Europe Ltd (CBE)

Toate institutiile financiar-bancare enumerate mai sus, cu exceptia VISA-Services Kreditkarten AG, IDT Financial Services Limited si Goldman Sachs International Bank, desfasoara si activitati de tranzactionare in cont propriu sau pe contul clientilor cu instrumente ale pietei monetare, precum cecurile, cambiile, biletele la ordin, certificatele de depozit, cu valuta, produse financiare derivate (contracte futures si options financiare), instrumente care au la baza cursul de schimb si rata dobanzii, valori mobiliare si alte instrumente financiare transferabile.

Institutiile respective mai participa si la emisiunea de valori mobiliare si alte instrumente financiare, prin subscrierea si plasamentul acestora ori prin plasament si prestarea de servicii legate de astfel de emisiuni. Bancile ofera servicii de consultanta cu privire la structura capitalului, strategia de afaceri si alte aspecte legate de afaceri comerciale, servicii legate de fuziuni si achizitii si prestarea altor servicii de consultanta. Ele mai efectueaza operatiuni de administrare de portofolii si consultanta legata de aceasta, precum si servicii de custodie si administrare de instrumente financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri