Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Galați au prins în flagrant autorii celor două jafuri din bancomat din noaptea de 10 spre 11 septembrie 2020, din localitatea Liești, și 14 spre 15 septembrie 2020, din localitatea Tulucești, au precizat surse judiciare pentru G4Media.

Mai exact, au fost identificați 4 indivizi în localitatea Vulturu, județul Vrancea, în timp ce încercau să detoneze un bancomat, conform surselor citate.

Aceștia au încercat să fugă, dar au fost prinși de către procurorii DIICOT, alături ofițerii de ofițerii de la Crimă Organizată și Direcția de Operaţiuni Speciale.

La acțiune a participat și un elicopter MAI, au mai declarat surse judiciare. Oamenii legii efectuează mai multe percheziții pe raza municipiului Galați.

Metoda jafului din bancomate, după ce hoţii aruncă în aer aparatele, s-a răspândit în mai multe zone din ţară. Modul de lucru, deși nu e tras la indigo, are la baza câteva similitudini: indivizii actionează rapid, întotdeauna în toiul nopţii, şi se asigură că lasă cât mai puţine indicii. În toate situațiile, autorii au grijă să nu le fie surprinse fețele de nicio cameră de supraveghere instalată în zonele unde dau atacul- fie poartă haine cu glugă, fie își pun cagule, sau chiar acoperă camerele.

Sursa foto: ImYanis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri