Hoții bancomatelor din două localități din Galați au fost prinși în flagrant

Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Galați au prins în flagrant autorii celor două jafuri din bancomat din noaptea de 10 spre 11 septembrie 2020, din localitatea Liești, și 14 spre 15 septembrie 2020, din localitatea Tulucești, au precizat surse judiciare pentru G4Media.

Mai exact, au fost identificați 4 indivizi în localitatea Vulturu, județul Vrancea, în timp ce încercau să detoneze un bancomat, conform surselor citate.

Aceștia au încercat să fugă, dar au fost prinși de către procurorii DIICOT, alături ofițerii de ofițerii de la Crimă Organizată și Direcția de Operaţiuni Speciale.

La acțiune a participat și un elicopter MAI, au mai declarat surse judiciare. Oamenii legii efectuează mai multe percheziții pe raza municipiului Galați.

Metoda jafului din bancomate, după ce hoţii aruncă în aer aparatele, s-a răspândit în mai multe zone din ţară. Modul de lucru, deși nu e tras la indigo, are la baza câteva similitudini: indivizii actionează rapid, întotdeauna în toiul nopţii, şi se asigură că lasă cât mai puţine indicii. În toate situațiile, autorii au grijă să nu le fie surprinse fețele de nicio cameră de supraveghere instalată în zonele unde dau atacul- fie poartă haine cu glugă, fie își pun cagule, sau chiar acoperă camerele.

Citeste si:
Două bancomate au fost sparte la parterul unui bloc din orașul Otopeni
Două bancomate au fost sparte...

Sursa foto: ImYanis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri