Startup-ul sibian de blockchain Elrond anunță lansarea aplicației Maiar, gândită ca o alternativă la aplicațiile de plăți existente pe piață precum Revolut Google Pay sau PayPal.

Maiar este o aplicație care servește drept portofel digital și foloseste blockchain-ul Elrond, care este capabil să efectueze peste 100.000 de plăți pe secundă.

Reprezentanții Elrodn precizează că aplicația va reinventa astfel felul în care oamenii interacționează cu bani, bunuri, titluri de proprietate sau orice alt transfer de valori.

Peste 200.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi acces la varianta de test a Maiar. Incepând de pe 31 ianuarie, aplicația este disponibilă pentru utilizatorii din întreaga lume pe telefoanele lor iOS și Android. Compania se așteaptă ca în interval de 12 luni de la lansare aplicația să atingă 3 milioane de utilizatori înregistrați.


“Miliarde de oameni trimit mesaje directe către contactele lor pentru ca este ușor, intuitiv și costurile sunt neglijabile. Prin Maiar și Elrond vrem să oferim aceeași experiență și când vine vorba de transferul de bani.”, precizează Beniamin Mincu, CEO Elrond.

In acest moment, marea majoritate a utilizatorilor de internet nu beneficiază încă de avantajele tehnologiei blockchain. Ei așteaptă o modalitate de acces intuitivă, ușor de utilizat și cu functionalități similare sau mai bune decât aplicațiile de plăți existente. De aceea, reprezentanții Elrodn consideră că această combinație dintre Maiar și un smartphone va crește semnificativ adopția unui nou sistem financiar global de foarte mare viteză în rândul utilizatorilor de internet.

Aplicația de mobil permite oricui să trimită bani contactelor sale și oricine își poate înregistra un @herotag - un pseudonim pentru portofelul său digital, pe care îl poate folosi pentru a trimite și primi bani de oriunde în lume, aproape instant și la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton.

Lansarea Maiar este parte din campania celor 100 de zile de creștere accelerată, asumată de Elrond Network la începutului lui 2021. In cadrul campaniei, Elrond a anunțat deja încheierea mai multor parteneriate esențiale pentru dezvoltare, care au fost reflectate în creșterea evaluării monedei eGold și depășirea evaluării de piață de 1 Miliard de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri