16 Martie 2021

TBI Bank deschide o nouă piață în Europa: banca va oferi credite digitale în Lituania, fără să aibă o sucursală



TBI Bank își consolidează și mai mult prezența pe piața europeană, prin intrarea pe piața din Lituania, tactică ce face parte din strategia mai amplă de business a TBI în vederea extinderii amprentei digitale europene în țările nordice, baltice și în Europa Centrală, se arată în comunicatul băncii.

În prezent, operațiunile principale ale creditorului sunt localizate în Bulgaria și România, operând în același timp, cu servicii bancare, pe piețele din Germania, Suedia, Danemarca și Polonia.

În această mișcare strategică, TBI se bazează pe poziția bine fundamentată, în piață, a 4finance, compania-mamă recunoscută deja drept unul dintre creditorii digitali de vârf din regiune, iar TBI însăși este creditorul phydigital cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa de Sud-Est.

Țările vizate având standarde de viață mai ridicate, permit TBI să-și diversifice portofoliul din perspectiva riscurilor și a concentrării acestora. Prin urmare, intrarea pe piața lituaniană vine ca un pas firesc, compania beneficiind de expertiza 4finance și de canalele digitale existente, pentru atragerea de noi clienți.

În Lituania, banca va oferi servicii digitale de creditare fără să deschidă sucursale. Astfel, compania își diversifică portofoliul de produse și oferă clienților mai multe alternative financiare, consolidându-și poziția de furnizor internațional de servicii bancare.

„Suntem în permanenta căutare de noi oportunități prin care să ne extindem business-ul și să pătrundem pe noi piețe unde beneficiem de sinergiile dintre TBI Bank și 4finance. Lansarea în Lituania este o mișcare strategică prin care ne vom întări și mai mult prezența digitală în Europa.”, a spus Petr Baron, CEO TBIF (TBI Bank).

TBI Bank este un creditor incluziv adresat consumatorilor, comercianților și IMM-urilor prin soluții de finanțare disponibile într-o rețea de canale și platforme „phygital”. Banca face parte din 4finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluții digitale de creditare adresate consumatorilor. TBI Bank a servit peste 1 milion de clienți numai în 2020 și a acordat aproape 500.000 de împrumuturi.



Citeste si