Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, le-a spus investitorilor să se pregătească pentru o nouă orientare cu privire la stimulentele monetare în următoarele 10 zile şi totodată a semnalat că este posibil să fie adoptate noi măsuri în 2022 pentru a sprijini economia zonei euro, după ce actualul program de achiziţionare de obligaţiuni se încheie, informează Bloomberg.

Într-un interviu acordat Bloomberg Television, la câteva zile după ce BCE a anunţat că şi-a modificat ţinta de inflaţie la 2%, Lagarde a spus că reuniunea din 22 iulie a Consiliului guvernatorilor BCE, care până acum nu anunţa nimic special, va avea "câteva modificări şi variaţii interesante", a scris Agerpres.

"Va fi o reuniune importantă. Având în vedere că trebuie să ne demonstrăm angajamentul, orientarea viitoare va fi revizuită cu siguranţă", a spus duminică Christine Lagarde, la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din G20.

Săptămâna trecută, după o procedură de revizuire strategică de 18 luni, Banca Centrală Europeană a anunţat modificarea ţintei sale de inflaţie la 2% pe termen mediu, renunţând la precedenta formulare potrivit căreia BCE miza pe o ţintă de inflaţie "mai mică dar apropiată de 2%", care a creat impresia că instituţia de la Frankfurt este mai preocupată de o creştere a preţurilor peste ţinta sa decât de una mai mică.

Lagarde a mai spus că se aşteaptă ca actualul program de achiziţii de obligaţiuni al BCE, în valoare de 1.850 miliarde de euro, să se deruleze "cel puţin" până în luna martie 2022. În plus, acest program ar putea fi urmat de o "tranziţie spre un nou format", a spus Lagarde, fără a oferi alte detalii.

Sursa foto: Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri