Elon Musk are o avere estimată la peste 160 de miliarde de dolari, sumă ce-l poziționează pe locul 3 în topul bogaților de pe planetă, în spatele lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al lui Bernard Arnault, fondatorul gigantului de modă LVMH. Antreprenorul a vorbit în cadrul unei conferințe despre principalele investiții care îi alimentează imensa avere.

Averea s-a e concentrată într-o serie de investiții, ce includ criptomonede și câteva companii, dintre care una listată la bursă. Businessinsider a realizat, pe baza declarațiilor lui Elon Musk, un top 5 al celor mai mari investiții derulate de acesta, pe care vi-l prezentăm în continuarea articolului.

5. Dogecoin

Dogecoin, criptomoneda pornită dintr-o glumă și al cărei fondator s-a dezis de industria din care aceasta provine, face parte din portofoliul de investiții al lui Elon Musk, dar și din subiectul a numeroase glume postate de acesta pe Twitter, activitate în urma căreia a fost poreclit ”the dogefather”.

Ca valoarea a pieței, în momentul publicării acestei știri(23 iulie 2021), Dogecoin se află la peste 1,4 miliarde de dolari, cu o valoare per unitate de 0,19 dolari și o creștere de 5,73% în ultima săptămână.

4. Ethereum

O altă criptomonedă, parte a unui proiect mult mai serios decât Dogecoin, ce se află în portofoliul de investiții al lui Musk este ethereum.

Criptomoneda a fost creată de către Vitalik Buterin, debutând în lumea blockchain, tehnologia din spatele acestor active digitale, pe data de 30 iulie 2015. În momemtul publicării acestei știri, se află pe poziția a 2-a în topul criptomonedelor realizat în funcție de valoarea pieței, piață la care contribuie cu peste 239 de miliarde de dolari.

Prețul per unitate este de puțin peste 2.000 de dolari și a înregistrat o creștere de 8,66% în ultima săptămână.

3. Bitcoin

Nu putea să lipsească din portofoliul de investiții al miliardarului tocmai cea mai populară criptomonedă, bitcoin. O adevarată telenovelă continuă între Musk și activul digital, antreprenorul contribuind semnificativ la volatilitatea criptomonedei prin anunțurile făcute mai ales în prima jumătate a anului 2021.

”Criptomonedele bitcoin pe care le dețin valorează mult mai mult decât investițiile în ethereum sau dogecoin pe care le am”, a precizat Elon Musk care a adăugat că atât SpaceX, cât și Tesla, companii pe care le-a fondat, dețin bitcoin și că este deschis să accepte din nou cumpărarea de autoturisme Tesla prin intermediul bitcoin, odată ce minarea activului digital se va orienta către resurse de energie mai curate.

2. SpaceX

Elon Musk ar deține, conform estimărilor, o cotă de circa 48% din SpaceX. Tinând cont de faptul că ultima rundă de finanțare a companiei i-a dus evaluarea la 74 de miliarde de dolari, participația sa ar valora 35 de miliarde de dolari, în cazul în care procentul deținut de acesta din SpaceX nu s-a modificat.

Cu toate că SpaceX devine un jucător din ce în ce mai important în industria aerospațială, Musk nu pare a urma trendul miliardarilor Jeff Bezos și Richard Branson de a ajunge în spațiu cu propria rachetă.

Conform The Wall Street Journal, Elon Musk și-a cumpărat un bilet pentru o excursie în spațiu cu racheta dezvoltată de Virgin Galactic, companie deținută de către Richard Branson.

1. Tesla

La 31 decembrie 2020, Elon Musk deținea 22,4% din compania producătoare de automobile electrice Tesla, menținându-se în cursa obținerii unui bonus consistent odată ce business-ul atinge o anumită performanță în ceea ce privește veniturile, prețul acțiunilor și profitabilitatea.

Luând în considerare procentele deținute din Tesla la 31 decembrie și evaluarea pe care compania o avea la 21 iulie, compania contribuie la averea lui Musk cu 141 de miliarde de dolari.

Dincolo de investițiile prezentate în topul de mai sus, Musk a precizat că deține participații la companiile Neuralink și Boring Company, însă aceste investiții au o valoare mult mai mică în comparație cele menționate anterior.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri