ING Bank România lansează primul credit verde din portofoliul său destinat segmentului de retail. Derivat din oferta de credit de nevoi personale, acesta se adresează celor care doresc să achiziționeze o mașină electrică full sau de tip plug-in hybrid, cu o dobândă cuprinsă între 5,49% și 9,99%.

Achiziția autoturismelor mai prietenoase cu mediul este în creștere la nivel global. În România, conform unui studiu APIA, în primele patru luni din 2021 s-a înregistrat o creștere de 79,8% a vânzării autoturismelor „electrificate” comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, numărul de autoturisme tip plug-in hybrid vândute s-a majorat remarcabil, cu până la 155,25%.

Folosirea de dispozitive eco, „o necesitate astăzi”

„Sustenabilitatea a ieșit de mult timp din sfera ”nice to have” a strategiilor corporate. Astăzi este o necesitate. Avem niște ținte mari la nivel global și toți trebuie să contribuim, fie că vorbim de companii, ONG-uri, autorități sau indivizi. Auzim din ce în ce mai mult în România despre credite sustenabile sau verzi, majoritatea axate pe segmentul companiilor mari, unde și ING este foarte activă. Însă și retail-ul trebuie să țină pasul și să vină cu soluții care îi răsplătesc pe cei care vor să protejeze mediul. Iar acest produs este un bun început în această direcție pentru noi, prin care vrem să încurajăm și să facilităm astfel de decizii responsabile de consum.”, a declarat Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România.

Primul credit verde din portofoliul ING pentru persoane fizice are o dobândă cu aproape 2% mai mică decât oferta standard de credit de nevoi personale. Mai mult, acesta poate fi acordat pe loc, în baza unui singur document: factura proformă. ING Bank nu solicită plata unui avans pentru acordarea creditului și nici nu impune încheierea unei asigurări CASCO. În primă fază, acesta este disponibil în oferta ING în număr limitat, până la sfârșitul anului. Creditul poate fi solicitat doar în rețeaua ING Office și ulterior poate fi administrat direct din Home’Bank.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri