Cardul de credit este văzut de majoritatea celor care l-au achiziționat ca pe o importantă rezervă de bani, potrivit unui sondaj Finzoom, care a fost realizat în rândul utilizatorilor de internet din România.

30% din cei care au răspuns sondajului Finzoom au deja un card de credit, 70% au cel puțin un card de debit, în timp ce 24 % dintre respondenți spun că nu au niciun card. Achizițiile cu plata în rate sunt preferate atunci când vine vorba de folosirea cardurilor de credit.

Sondajul privind utilizarea cardurilor de credit a realizat online, de Finzoom, la cererea CEC Bank, în luna septembrie, pe un eșantion de peste 2.000 de respondenți din toată țara.

Întrebați care a fost principala motivație pentru contractarea unui card de credit, cei mai mulți respondenți au nominalizat nevoia de a avea acces la o sumă de rezervă (32%), pe locul doi fiind intenția de a face achiziții importante (de exemplu electrocasnice) cu plata amânată.

În ceea ce privește caracteristicile cardului de credit pe care românii le consideră cele mai importante, rata dobânzii se află abia pe locul 3 (18% dintre respondenți), taxele și comisioanele pe locul 2 (22% dintre respondenți), iar pe primul loc este sistemul de rate fără dobândă – nominalizat de 25% dintre respondenți.

Retail jobs

În prezent, potrivit Finzoom, oferta de pe piața din România include carduri de credit cu între 3 și 24 de Rate fără dobândă (CEC Bank oferă până la 24 de rate fără dobândă clienților săi, la orice comerciant din țară sau din străinătate).

La întrebările despre modul în care folosesc cardurile de credit, respondenții sondajului Finzoom au plasat pe primul loc achizițiile de electrocasnice (19%), urmate de plățile la supermarket (18%) și cumpărăturile online (17%).

Doar 11% dintre respondenți au spus că folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, cunoscut fiind faptul că în cazul retragerilor, nu se mai aplică beneficii precum perioada de grație, iar majoritatea băncilor percep dobânzi mai mare decât pentru plățile la comercianți.

Citeste si:
CEC Bank ia un împrumut de 1,4 miliarde de lei de la Ministerul...
CEC Bank ia un împrumut de...
Sursa foto: Finzoom
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri