Constantin Mareș, Executive Director IT, PMO & Transformation Office OTP Bank România, a fost numit Director General Adjunct și va coordona noua Divizie Digital, creată în interiorul strategiei de dezvoltare locală a băncii.

Divizia Digital are responsabilitatea de a aduce mediul digital și soluțiile de banking ale OTP Bank România mai aproape de client, în funcție de nevoile sale, prin procese operaționale rapide, soluții digitale și consultanță personalizată.

„Crearea Diviziei Digital este o consecință naturală a implementării viziunii OTP Bank de a se dezvolta prin digitalizare și inovație. Reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a contribuției semnificative pe care colegii din aceste echipe o au la transformarea culturală și digitală a băncii.
Plasarea noastră la intersecția dintre tehnologie și interacțiunea cu clientul ne dă responsabilitatea de a oferi servicii de cel mai înalt nivel atât pentru clienți, cât și pentru colegi. Iar, pe de cealaltă parte, ne onoreaza și ne motivează să continuăm, cu multă energie și entuziasm, progresul în cadrul programului Apollo”, a declarat Constantin Mareș, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Digital.

Obiectivele sale de management la conducerea Diviziei Digital includ stimularea performanței, creșterea mediului inovativ intern, odată cu crearea unui mediu de lucru adecvat pentru dezvoltarea profesională.

Constantin Mareş are o experiență de 25 ani în sistemul bancar, iar în ultimii 20 ani a ocupat poziţii de top şi senior management. Din anul 2015 este promotorul schimbării culturale în cadrul OTP Bank România, schimbare care a înglobat atât transformarea digitală, cât si transformarea modului de lucru într-unul agil, colaborativ și modern. Este responsabil direct de programul Apollo de creștere organică a OTP Bank România, care pune accent pe îmbunatățirea experienței clientului, eficientizarea proceselor și dezvoltarea produselor cheie din portofoliu.

Şi-a început cariera la Bancorex, în departamentul Pieţe de capital. A trecut apoi la ING, unde a lucrat 9 ani, a condus departamentul IT și a participat la lansarea serviciilor de retail bazate exclusiv pe tehnologie. În 2006 s-a alăturat echipei care a pregătit lansarea Millennium Bank în România. La şase ani de la venirea sa în Millennium Bank a fost promovat în conducerea băncii, mai întâi coordonând aria operațională și apoi ca responsabil al zonei de clienți persoane juridice.

Sursa foto: OTP Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri