Finanțarea fintech-urilor la nivel a urcat cu 70% mai mult decât cea de anul trecut, care a însumat, la nivel global, 210 miliarde de dolari, încurajată fiind de interesul crescând în crypto și în tehnologia blockchain, scrie agenția Bloomberg.

Regiunea extinsă Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) a fost beneficiara a 77 de miliarde din totalul de 210 miliarde, incluzând 18,5 miliarde investite în zona nordică și 5,4 miliarde în Germania.

Fintech-urile din Marea Britanie au atras investiții de 37,3 miliarde de dolari în 2021, în creștere cu 617% față de cele 5,2 miliarde strânse în anul anterior (2020).

Această creștere spectaculoasă este pusă pe seama finalizării achiziției de către London Stock Exchange Group Plc a Refinitiv Financial Solutions, care a urcat evaluările firmelor din această industrie.

Numărul de acorduri încheiate în această industrie a crescut cu mai bine de 25%, la 601, potrivit unui raport întocmit de compania de servicii profesionale KPMG. UK a fost gazda a cinci dintre cele mai mari înțelegeri ale industriei fintech din regiunea EMEA.

Boom-ul acordurilor de finanțare a dat partea leului companiilor de plăți digitale de pe cuprinsul lumii, totalizând 51,7 miliarde de dolari, în vreme ce un record de 30 de miliarde a fost investit în ofertele pentru blockchain și crypto.
Firmele de securitate cyber au strâns 4,9 miliarde de dolari, iar fintech-urile care se ocupă cu produse pentru sănătate „numai” 1,6 miliarde.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri