9 Februarie 2022

VIDEO | Cum te înregistrezi în Spațiul Privat Virtual (SPV), pas cu pas



Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual a devenit obligatorie pentru anumite categorii de persoane de la 1 martie, iar cei care nu o fac riscă să fie amendați sau să piardă anumite facilități fiscale.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie li independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale întreprinderilor familiale.

Citește și: Înregistrarea în SPV devine obligatorie pentru anumite persoane. Ce se riscă cei care nu o fac

Pentru înregistrarea în SPV al ANAF trebuie să parcurgi câțiva pași care sunt relativ facili. Vei începe prin a-ți deschide cont pe site-ul ANAF AICI alegând opțiunea "Înregistrare cu parolă". Urmând secțiunile ce trebuie completate, vei bifa, la Tipul de aprobare, varianta "Identificare vizuală on-line (sistem video)". Atenție, pentru încărcarea documentului de identitate (Permis de șoferi, CI sau Pașaport) trebuie să introduci mai întâi fotografia/scan-ul într-un fișier de tip ZIP.

După finalizarea acestei etape vei primi automat un e-mail pe adresa pe care ai folosit-o pentru completare, care te va înștiința că ai la dispoziție 10 zile pentru a te programa online în vederea identificării vizuale.

După ce ai trecut prin etapa identificării online, care nu durează decât câteva secunde (îți vor fi trimise pe adresa de e-mail, cu puțin timp înainte de momentul programării, atât un link pentru descărcarea softului Zoom, cât și linkul invitației în ședința Zoom), va trebui să aștepți – nu mai mult de 20 de minute – primirea câtorva e-mail-uri.

Acestea îți vor confirma aprobarea și apoi activarea contului tău în SPV ANAF, după care vei putea să te loghezi AICI cu user-ul și parola pe care le-ai ales în prima etapă a înregistrării.

ANAF a pus la dispoziție și un tutorial video pentru cei care doresc să se înregistreze în SPV la termen.



Citeste si