Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) devine obligatorie începând cu 1 martie 2022 pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a organele fiscale, de către contribuabilii.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie li independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale întreprinderilor familiale.

În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediu cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format fizic, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/pl prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță.

„Recomandăm contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, până la data de 01 martie pentru a evita eventualele efecte negative care pot apărea în situa trebuie depus într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic intermediul Spațiului Privat Virtual, cum ar fi: pierderea dreptului de de o facilitate fiscală, aplicarea unor amenzi etc”, potrivit ANAF.

Prin O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea privind Codul de procedură fiscală introdusă, începând cu data de organul fiscal centra intermediul Spațiului Privat Virtual.

Reamintim faptul că Spa 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii depun declara cereri, solicită documente, documentelor prin mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât și cele ale administrației fiscale. ține date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.

Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat, pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri