NN Asigurări de Viață a încheiat 2021 cu un profit brut de 86 de milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, cu 10,4% sub nivelul din 2020 ca urmare a angajamentului de a investi în transformarea digitală. Compania a plătit contribuții totale la bugetul de stat de aproape 57 de milioane de lei, similar anului anterior.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, activele financiare administrate de NN Asigurări de Viață au atins aproape 4,6 miliarde de lei la sfârșitul anului 2021, în creștere cu 8,5% față de 2020, iar primele brute subscrise au depășit 940 de milioane de lei anul trecut, în creștere cu 10,2%, conform rezultatelor financiare neauditate. În 2021, aproape 37% dintre clienții noi ai companiei au ales Asigurarea de Sănătate NN pentru ei și familia lor.

În 2021, NN a plătit beneficii totale de peste 482 de milioane de lei, în creștere cu 10,5% față de 2020. Aproape 77 de milioane de lei au fost beneficii pentru evenimente asigurate, cu 38% peste nivelul din anul precedent, dintre care o treime au fost pentru acoperiri legate de sănătate. În același timp, indemnizațiile pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, răscumpărate sau reziliate, au însumat 405 milioane lei. Coeficientul de lichiditate al companiei a fost 3,05 anul trecut, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 272%, confirmând stabilitatea financiară a companiei și capacitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate față de clienți.

Transformarea digitală a continuat să fie un pilon cheie din strategia de creștere pentru viitor a companiei. În 2021, NN s-a concentrat pe accelerarea digitalizării interacțiunii clienților cu produsele de asigurări de viață și pensii private, de la achiziție la beneficii, adăugând noi tool-uri și procese pentru o experiență digitală agilă. Clienții pot cumpăra asigurări într-un proces 100% digital care asigură emiterea rapidă a poliței, în majoritatea cazurilor într-o oră de la semnarea electronică a contractului și efectuarea plății.

În 2021, peste 75% dintre primele de asigurare au fost plătite electronic de clienții NN, prin NN Direct sau prin link de plată online. De asemenea, NN a continuat să dezvolte NN Direct, care permite clienților să fie informați, în timp real, despre produsele lor de asigurare și pensie privată, să facă plăți, să-și actualizeze datele de contact și să-și gestioneze portofoliul. Începând din 2021, clienții pot solicita beneficiile pentru un eveniment asigurat prin NN Direct, într-un proces care durează doar câteva minute, iar cererile sunt rezolvate într-un timp foarte scurt, de până la 48 de ore.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, activele nete administrate au crescut cu 18,2% până la peste 1,8 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, reprezentând o cotă de 54,8% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri aveau în total peste 271.000 de participanți la finalul anului trecut, reprezentând 48,1% din numărul total de participanți la Pilonul III. NN Asigurări de Viață a generat randamente de 9,24% pentru fondul NN Activ și 5,12% pentru fondul NN Optim în 2021, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În același timp, în segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii, 2021 a fost încheiat cu un volum al activelor nete administrate de 31,1 miliarde de lei, reprezentând aproape 35% din piață, cu 19,1% peste nivelul de la finalul anului 2020, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Fondul administrat de NN Pensii avea peste 2 milioane de participanți la finalul anului trecut, reprezentând 26,3% din numărul total de participanți la Pilonul II. NN Pensii a generat un randament de 7,25% în 2021, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În 2021, NN a sporit contribuția la bunăstarea comunităților din care face parte în România, susținând inițiative relevante sociale care se concentrează pe sănătate și incluziune financiară. În total, NN Asigurări de Viață a susţinut inițiative cu 2,8 milioane de lei și NN Pensii cu 1,2 milioane de lei, potrivit datelor financiare neauditate. Cea mai importantă inițiativă începută anul trecut este parteneriatul cu Asociația Inima Copiilor pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București.

Sursa foto: Shutterstock / T. Schneider

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri