30 Aprilie 2007

Stirea lunii aprilie de pe Bursa: Majorare de capital la SIF Transilvania



Actionarii SIF 3 Transilvania au aprobat dublarea capitalul social, de la 54,6 milioane lei pana la 109,21 milioane lei, prin incorporarea profitului net aferent anilor trecuti si acordarea unei actiuni noi pentru fiecare titlu detinut.

Propunerile conducerii Societatii de Investitii Financiare (SIF 3) Transilvania de majorare a capitalului social si de acordare a actiunilor gratuite au fost aprobate, vineri, de 95% din actionarii prezenti la adunarea generala extraordinara a actionarilor(AGEA), si la cea ordinara (AGA).

Actionarii au aprobat si bilantul contabil al societatii financiare, potrivit NewsIn.

Actionarii prezenti la adunarea generala a SIF Transilvania au insumat 35,06% din capitalul societatii indeplind astfel conditia impusa de Legea 31, a companiilor, care prevede un minim de 25% din capitalul social pentru cvorum.

De asemenea, compania PriceWaterhouseCoopers a fost aleasa ca auditor financiar al societatii, incheindu-se in acest sens un contract de audit financiar pentru o durata de patru ani.

Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) estimeaza un profit net de 45 milioane lei pentru 2007, cu 15,4% sub cel de anul trecuta anuntat.

Conform bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii SIF Transilvania pentru 2007 veniturile totale ale SIF3 sunt estimate la un nivel de 125 milioane lei, in scadere cu 5,3% fata de anul 2006. Veniturile din participatii sunt estimate la 39 milioane lei. Sunt estimate venituri de 80 milioane lei din vanzarea unor participatii detinute in portofoliu, la un cost de 46,7 milioane lei, ceea ce va conduce la un castig de 32 milioane lei. Veniturile din dobanzi sunt estimate la 2,5 milioane lei, iar veniturile din provizioane sunt evaluate la 3,5 milioane lei.

Cheltuielile totale din 2007 ale SIF Transilvania sunt estimate la nivelul de 75 milioane lei.

Investitiile pe 2007 sunt prevazute la 51,31 milioane lei si urmeaza a fi finantate din surse proprii. Cea mai mare parte a investitiilor, 50 milioane lei, este destinata achizitionarii de instrumente financiare, inclusiv prin participari la majorari de capital social si constituirea de noi societati comerciale.



Citeste si