Circa 70% dintre români nu ştiu care sunt consecinţele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident, arată cel mai recent studiu Aegon, realizat anul acesta împreună cu Reveal Marketing.

Conform sursei citate, doar 40% dintre români au deja un plan financiar în caz de îmbolnăvire sau accident. Dintre segmentele analizate, familiile moderne au declarat în proporţie de 47% că au un astfel de plan implementat, în timp ce dintre familiile tradiţionale doar 34% au un plan financiar de rezervă pentru boală sau accident, scrie Agerpres.

Bărbaţii sunt mai preocupaţi decât femeile atunci când vine vorba de a-şi asigura stabilitatea financiară. 43% dintre aceştia au un plan bine pus la punct, spre deosebire de femei, care au luat în considerare acest aspect doar în proporţie de 37%.

Conform celor mai recente date, pentru multe familii din ţara noastră producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnăvire a unui membru al familiei - ce se pot solda chiar şi cu un deces) ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai.

Asigurările de viaţă sunt o soluţie concretă şi uşor accesibilă pentru reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale, trendul în ţara noastră fiind, îmbucurător, unul de creştere. În 2021 s-a înregistrat o creştere de 18% a asigurărilor de viaţă faţă de 2020, conform raportului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aceasta este cea mai mare creştere din ultimii ani, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

"Atunci când în viaţa unei familii apare un eveniment care duce la spitalizare (fie că este ca urmare a unui accident sau a unei boli), impactul este unul major pe multiple planuri. Pe lângă impactul emoţional, grija pentru cei aflaţi în suferinţă, de obicei apare şi o problemă financiară, mai ales dacă vorbim despre principalii aducători de venituri în familie. Aceste situaţii au fost şi mai vizibile în perioada de plină pandemie când studiile făcute de noi au arătat că românii erau îngrijoraţi atât pentru sănătate, cât şi pentru situaţia financiară a familiei în cazul în care ar fi trebuit să se interneze. De altfel, am remarcat în ultimul an un interes în creştere pentru produsele şi serviciile noastre din zona de sănătate. Pornind de la aceste realităţi, am creat Fii Precaut, o asigurare flexibilă care oferă sprijin financiar în caz de spitalizare din accident sau boală, inclusiv COVID-19, în ţară şi străinătate. Cu toţii avem nevoie de siguranţă, de un plan de rezervă care să ne dea confortul mental că suntem pregătiţi şi pentru neprevăzut. Sperăm că prin tot ceea ce facem noi - proiecte de educaţie financiară, produse şi servicii care să răspundă unor nevoi actuale, să contribuim la creşterea procentului de români care au planuri financiare de rezervă", declară Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.

Potrivit studiilor derulate de Aegon România în 2020 şi 2021, există un interes crescut al românilor pentru o asigurare care acoperă spitalizarea din accident sau boală.

Aproximativ 54% dintre persoanele chestionate în 2021 ar opta pentru un astfel de produs în viitorul apropiat. Procentul este mai mare cu 16% faţă de anul 2020. Femeile ar opta în proporţie de 55%, faţă de 35% în 2020, pentru o poliţă de asigurare care acoperă spitalizarea din accident sau boală, inclusiv Covid-19. Şi în rândul familiilor moderne s-a remarcat o creştere impresionantă a interesului pentru acest tip de produse, cu 62% dintre acestea declarând că îşi doresc să achiziţioneze o asemenea poliţă în 2021, faţă de doar 38%, în 2020.

"Părinţii, în mod special, ne-au spus că se bucură de existenţa unei asigurări în caz de spitalizare individuală pentru copii deoarece aceştia se îmbolnăvesc des, de multe ori ajung să fie internaţi şi împreună cu ei rămâne şi un părinte ca să îi poată veghea mai bine, ceea ce aduce o presiune financiară asupra familiei. O altă categorie interesată de acest produs este cea a şoferilor şi muncitorilor din construcţii, care achiziţionează asigurarea atât pentru ei, cât şi pentru partenerii de viaţă", spune Sînziana Maioreanu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri