EximBank a emis o garanție în numele și în contrul statului român, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, pentru o finanțare în valoare de 5 milioane de euro acordată de CEC Bank grupului industrial RAAL din Bistrița, unicul producător de sisteme de răcire local și unul dintre principalii exportatori români.

Cu o tradiție de 40 de ani în domeniul producției de schimbătoare de căldură și privatizat în 1995, grupul RAAL are în prezent peste 2300 de angajați, o cifră de afaceri de circa 325 de milioane de lei și două facilități de producție în România.
”Susținerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creșterea eficienței energetice reprezintă o direcție strategică pentru EximBank, mai ales în contextul unui interes crescut pentru implementarea de soluții smart care să permită reducerea consumului de energie. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiții avantajoase pentru antreprenorii care dezvoltă tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor și vom sprijini inițiativele firmelor care contribuie la susținerea atingerii obiectivelor naționale de mediu contribuind astfel la o dezvoltare economică durabilă și asigurarea competitivității pe termen lung a economiei românești”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Grupul RAAL are propria echipă de cercetare și dezvoltare, iar peste 99% din producție este destinată exportului. Printre clienții grupului se numără John Deere – unul dintre cei mai cunoscuți producători de utilaje agricole, Class sau Samsung.
RAAL produce schimbătoare de căldură folosite în instalații industriale și în industria auto – un domeniu cu un potențial foarte mare de creștere în contextul în care tehnologia schimbătoarelor de căldură poate fi utilizată și pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului și a cheltuielilor de energie.
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, fie derulează tranzacţii internaţionale ori se adresează pieţei interne.
Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare.
Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se distribuie în economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri