Hackerii dau încă o lovitură pieței de crypto, furând active digitale în valoare de 100 de milioane de dolari.

Criptomonedele au fost furate în urma unui atac asupra Horizon, un instrument folosit pentru a tranzacționa criptomonede între blockchain-uri diferite. Multe detalii despre acest atac nu sunt încă disponibile, însă se pare că ar fi fost descoperit pe 22 iunie, un singur cont fiind considerat responsabil pentru incident, conform cnbc.com.

”Am început să lucrăm cu autoritățile naționale și specialiști în criminalistică pentru a identifica atacatorul și a recupera fondurile”, au precizat reprezentanții Harmony, care se ocupă cu administrarea Horizon.

Soluțiile precum Horizon sunt folosite pentru a transfera criptomonede de pe un ecosistem blockchain pe altul. În cazul de față, a fost atacat o punte ce permite transferarea de pe Ethereum pe Binance Smart Chain.

Atacul vine într-o perioadă deloc plăcută pentru investitorii în criptomonede, care s-au confruntat cu mai multe șocuri în ultimele luni, șocuri ce i-au făcut să își retragă în număr mare banii investiți în acest aceste active.

După ce în luna noiembrie a anului trecut, Bitcoin, cea mai populară monedă din punct de vedere al valorii pieței, atingea un record de peste 69.000 de dolari per unitate, la momentul acestei știri se tranzacționează în jurul valorii de 21.000 de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri