23 Mai 2007

BCR elimina comisioanele de emitere a cardurilor, dar le majoreaza pe cele de mentenanta

Banca Comerciala Romana (BCR) a marit comisionul de administrare anuala a cardurilor de la 12,5 lei la 24 lei si a eliminat comisioanele de emitere, reinnoire, deschidere de cont si de interogare la Biroul de Credit.

Modificarea face parte din noua politica de comisioane a BCR, care are drept scop stimularea platilor electronice in detrimentul celor in numerar.

"In consecinta, emiterea cardului de credit este practic gratuita", se arata intr-un comunicat al bancii.
Pentru cardurile de credit in lei, BCR a anulat comisionul de 12,5 lei pentru emitere, emitere initiala, reinnoire si emitere suplimentara pentru utilizator autorizat, comisionul pentru deschidere de cont, de 2,5 lei si comisionul de interogare la Biroul de Credit, de 5 lei.

De asemenea, banca a crescut nivelul dobanzii pentru cardurile de credit existente in bilant si in afara bilantului cu 1,90 puncte procentuale.

BCR a modificat comisionul de intarziere la plata la 5%, dar nu mai putin de 30 lei, si a redus perioada pentru care banca elibereaza gratuit duplicatul extrasului de cont, de la sase la trei luni, se mai arata in comunicat.



Citeste si