Raiffeisen Leasing anunță numirea lui Radu Ciocoiu în poziția de CEO al companiei, responsabil de coordonarea strategiei și continuarea dezvoltării operațiunilor de leasing pe piața din România.

Cu 18 ani de experiență în domeniul bancar, anterior acestui rol, Radu a fost, timp de trei ani, Director Executiv pentru Sectorul Public și Corporativ Regional la Raiffeisen Bank România cu o echipă alcătuită din aproape 100 de profesioniști din 8 centre corporate regionale, iar în perioada 2009 – 2020, din rolul de Senior Director a coordonat Divizia Agribusiness & Food pe segmentul Clienți Corporativi (companii mari).

”De 18 ani în echipa Raiffeisen Bank, Radu a dovedit reale calități de leadership care îl recomandă pe deplin pentru preluarea mandatului de CEO al Raiffeisen Leasing. Sunt convins că expertiza sa va aduce un plus de valoare echipei și îi urez mult succes în noua provocare!” - Vladimir Kalinov, Vice Președinte Retail, Raiffeisen Bank România.

”Am acceptat noul rol cu entuziasm și am încredere că alături de echipa solidă din Raiffeisen Leasing avem toate capabilitățile să ne consolidăm pentru următoarea etapă de dezvoltare strategică și operațională a companiei.” – Radu Ciocoiu, CEO Raiffeisen Leasing.

Radu Ciocoiu s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank de la vârsta de 24 de ani, în anul 2005, în calitate de Management Trainee, iar în cei 18 ani în companie a dobândit o vastă experiență profesională în proiecte bancare corporative și de finanțare dezvoltate în diverse industrii, precum agroindustria, prelucrarea alimentelor, energie, imobiliare, transporturi, automobile și industria grea.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Radu deține o Licență în Afaceri Internaționale și un Master în Comunicare în Afaceri. De asemenea, a participat la International Residency Program al Carlson School of Management (Universitatea din Minnesota USA); este absolvent al programului EMBA al Universității de Economie și Afaceri din Viena (Wirtschaftsuniversität Wien) și participant la Board Practice & Directorship Program, Henley Business School, University of Reading, UK.
Radu este o prezență activă în diverse comunități de afaceri, printre care Romanian Business Leaders, Aspen Institute Romania şi Concordia.

Sursa foto: Raiffeisen Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri