Grupul bancar austriac Erste Group Bank AG, acţionarul majoritar de la Banca Comercială Română, a anunţat miercuri că l-a ales pe Peter Bosek pentru a ocupa postul de director general, transmite APA, conform Agerpres.

În vârstă de 55 de ani, Peter Bosek va prelua postul de CEO la cea mai mare bancă din Europa de Est începând din luna iulie 2024, a informat Erste Group într-un comunicat de presă. Bosek îl va înlocui pe Willi Cernko, care a asigurat un interimat de doi ani.

Peter Bosek, care în prezent este director general la Luminor Bank, o bancă care operează în ţările baltice, cunoaşte foarte bine Erste Group, unde a lucrat timp de 25 de ani, dintre care 13 ani în diferite poziţii manageriale, inclusiv cea de Chief Retail Officer.

Bosek a fost ales în cadrul unui proces internaţional în mai multe etape la finalul căruia s-a dovedit a fi cel mai bine calificat candidat, a precizat Erste Group Bank în comunicatul de presă.

După o carieră de 25 de ani la Erste Bank şi Erste Group, Bosek şi-a anunţat în luna septembrie 2020 plecarea la Luminor Bank. Acum se întoarce ca şef al uneia dintre cele mai mari societăţi din Austria.

"Sunt legat de Erste pentru mai mult de jumătate din viaţa mea. De aceea mă bucur şi mai mult ca după o schimbare de perspectivă în ţările baltice să mă întorc ca CEO al Erste Group", a declarat Peter Bosek.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 40% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri