Ministerul Finanțelor aduce o nouă schimbare a sistemului e-Factura: au fost efectuate o serie de actualizãri la nivelul sistemului, dintre care cea mai importantã este introducerea funcției de autofacturare, care oferă posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului.

Un alt aspect important semnalat de contribuabili a fost imposibilitatea accesãrii sistemului în situațiile în care au loc lucrãri de mentenanțã la nivelul Spațiului Privat Virtual. În acest sens, echipa CNIF a identificat operațiunile tehnice necesare astfel încât contribuabilii sã poatã utiliza e-Factura în mod normal, chiar și în perioadele în care sunt în desfãșurare lucrãrile de mentenanțã.

„Am luat foarte în serios feedback-ul primit din partea antreprenorilor cu privire la dificultãțile întâmpinate în timpul lucrãrilor de mentenanțã. În consecințã, echipa noastrã a intervenit pentru a gãsi soluții și a asigura cã e-Factura rãmâne accesibilã și funcționalã în orice moment. Pe aceastã cale încurajez contribuabilii în continuare sã semnaleze orice probleme sau sugestii legate de utilizarea platformei. Așa am ajuns sã implementãm și autofacturarea, dar și sã efectuãm o serie de corecții la aplicația de completare oferitã gratuit de MF/ANAF. De asemenea, echipa continuã sã colaboreze strâns cu reprezentanții platformelor de facturare, pentru a asigura sinergia între tehnologii. Au fost peste 1.200 persoane implicate, fiind organizate zilnic discuții”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Dincolo de acestea, furnizorii de servicii de contabilitate au cerut sã poatã filtra facturile în baza anumitor criterii specifice. Aceastã facilitate a fost introdusã printr-o modificare la apelul de listã facturi disponibile de la serviciile web apelabile automat prin API.

Amintim cã Ministerul Finanțelor a anunțat cã din 16 ianuarie nu mai pot fi introduse facturi duplicat în sistemul e-Factura. În contextul implementãrii cu caracter obligatoriu a sistemului RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024 în relaþia business-to-business (B2B), pânã în prezent, peste 18 milioane de facturi au fost înregistrate cu succes în sistemul e-Factura, în valoare totalã de 75 miliarde de lei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri