Alpha Bank România a obținut un profit net de 16 milioane de euro în primul trimestru din 2024, cu 45,5% mai mult față de primul trimestru al anului precedent (când profitul net întegistrat a fost de 11 milioane de euro).

Alpha Bank Romania (ABR) anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024 anunțând un profit net de 16 milioane de euro. Portofoliul net de credite a crescut cu 7% față de T1 2023, la 3,2 miliarde euro, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu 18%, la 3,5 miliarde euro. În același timp, activele totale ale băncii au ajuns la 4,7 miliarde euro, în creștere cu 8% față de anul precedent.

Alpha Bank România consemnează o performanță istorică în primul trimestru din 2024 în ceea ce privește originarea de noi credite ipotecare, cu o creștere de 61% față de perioada similară din 2023, generată de preocuparea constantă a băncii de a oferi clienților soluții de finanțare ipotecară accesibile și competitive.

În același timp, soluțiile financiare inovatoare menite să răspundă nevoilor diverse ale clienților noștri, precum și experiența flexibilă de obținere a unui împrumut atât online, cât și în sucursale, au generat alte rezultate notabile în primul trimestru în ceea ce privește volumul creditelor de consum, care a crescut cu 19% față de primul trimestru din 2023.

În ceea ce privește tranzacțiile comercianților, procesate de către bancă, soluțiile de tip POS, Alpha phonePOS și e-commerce - au înregistrat o creștere robustă de 22% față de aceeași perioadă din 2023.

Preluarea Alpha Bank de Unicredit Bank: angajații au fost asigurați că vor fi preluați de banca controlată de italieni

Alpha Services and Holdings, deținător al Alpha Bank și UniCredit au agreat principalele condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank și Alpha Bank România, au anunțat instituțiile financiare la finalul anului trecut. Se anticipează ca tranzacția va fi finalizată in 2024, o fuziune care va duce la consolidarea activelor Unicredit Bank și intrarea instituției pe podiumul bancar românesc pe poziția a treia.

Întrebată dacă angajații Alpha Bank au fost informați ce se va întâmpla cu ei după încheierea fuziunii cu Unicredit, președintele sindicatului a răspuns:

„Am fost asigurați că nu vom avea probleme în păstrarea locurilor de muncă în UnicreditCredit. Totuși, comunicarea a fost proastă după ce s-a anunțat tranzacția. Ni s-a spus că se va finaliza în 2025, dar nu am primit mai multe detalii”, spune Luminița Gabriela Tudose.

Sursa foto: Alpha Bank

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri