"Din cele 25 de banci care doresc sa participe la aceasta tranzactie, cu 15 dintre ele am vorbit la Washington", a spus Vosganian.

Potrivit ministrului, in acest fel, se urmareste refinantarea unei alte emisiuni scadente la jumatatea anului viitor pentru care dobanda era destul de mare, in conditiile in care Romania avea o alta evaluare de risc de tara. "Speram sa avem o oferta care sa faca avantajos apelul la pietele externe si nu la pietele romanesti. Refinantarea va aduce Romaniei economii serioase", a mai spus Vosganian, potrivit NewsIn.

Ministerul Economiei si Finantelor intentioneaza sa contracteze printr-o emisiune de euroobligatiuni un imprumut in valoare de cel putin 500 milioane euro, cu scopul de a finanta deficitul bugetar si pentru refinantarea datoriei publice. Fostul secretar de stat, Sebastian Vladescu, a facut publica, inca de la inceputul anului 2007, intentia ministerului de a emite obligatiuni pe pietele internationale in luna octombrie.

Citeste si:

Totodata, Finantele vor sa lanseze pe piata interna, in trimestrul patru al acestui an, titluri de stat in valoare de 4,2 miliarde lei, insemnand cinci emisiuni de certificate de trezorerie cu scadente la sase luni si un an si sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadente de zece, cinci si trei ani.