18 Decembrie 2007

Allianz Tiriac: Peste 750.000 de aderanti la pensiile private obligatorii



Allianz Tiriac Pensii Private a strans pana in prezent peste 750.000 de semnaturi la fondul de pensii obligatorii AZT Viitorul Tau, si estimeaza ca va depasi obiectivul fixat initial, de 800.000 de participanti, pana la finele perioadei initiale de aderare.

In ultimele doua saptamani, 88.186 de participanti au semnat pentru fondul de pensii AZT Viitorul Tau, adaugandu-se celor 665.832 de participanti care au aderat deja la acest fond, conform datelor comunicate de catre CSSPP dupa primele cinci raportari bilunare.

"Pana la finele perioadei initiale de aderare, estimam ca ne vom depasi obiectivul fixat initial, de 800.000 semnaturi atrase in urma procesului de vanzare directa. Dupa finalizarea etapei de distribuire aleatorie a celor care nu au optat pentru un fond de pensii obligatorii in perioada 17 septembrie-17 ianuarie, este posibil sa depasim chiar un milion de participanti", a declarat Crinu Andanut (foto), director executiv Allianz-Tiriac Pensii Private.

Dupa primele cinci raportari bilunare, Allianz Tiriac Pensii Private detinea o cota de aproape 25,6% din piata pensiilor private obligatorii, potrivit datelor CSSPP.

Pana pe 15 noiembrie, Allianz-Tiriac Fond de Pensii ocupa locul al doilea in clasamentul fondurilor pe pilonul II dupa numarul de aderenti, cu 567.404 participanti atrasi si o cota de piata de 25,77%.

Compania vizeaza obtinerea unei cote de 30% din piata pensiilor obligatorii la finele perioadei initiale de aderare (17 ianuarie 2008) si administrarea unui volum de active de aproximativ 60 milioane euro la finele anului viitor.

Allianz Tiriac Pensii Private este prezenta si pe piata pensiilor facultative unde administreaza fondurile de pensii AZT Moderato si AZT Vivace, totalizand peste 17.500 de clienti.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).



Citeste si