27 Octombrie 2008

Trezoreria amana licitatia pentru conturile in valuta din cauza conditiilor din piata

Trezoreria a amanat pentru inceputul lunii noiembrie decizia privind lansarea licitatiei de selectare a bancilor care sa-i administreze conturile in valuta, in conditiile de incertitudine din piata financiara, si vrea sa puna conditii specifice ofertantilor, a declarat seful Trezoriei, Stefan Nanu.

"In functie de cum se vor stabiliza lucrurile in piata, decidem la inceputul lui noiembrie cand demaram licitatia.

Trebuie sa ne gandim de doua ori, deoarece trebuie sa tinem cont de context si de faptul ca Trezoreria trebuie sa-si fructifice cat mai bine disponibilitatile. Vrem sa ne limitam cat mai mult riscurile in privinta expunerii pe bancile care vor castiga", a declarat Nanu, citat de NewsIn.

El a sublinit ca procedura de selectie presupune "anumite conditii care le vor fi puse participantilor la licitatie" si ca Trezoreria "poate conditiona luarea unei decizii pentru o anumita perioada".

Intrebat daca a primit deja semnale de la banci interesate, Nanu a spus ca "cele mai multe dintre bancile mari din Romania, dar si mari jucatori din strainatate" s-au exprimat in sensul participarii la licitatie.

La sfarsitul lunii septembrie, Nanu declara ca spera ca Trezoreria sa demareze licitatia in octombrie, pentru a finaliza procesul pana la sfarsitul acestui an.



Citeste si