31 Octombrie 2008

Criza impinge firmele romanesti spre leasingul operational pentru reducerea costurilor



Companiile se vor orienta catre serviciile de leasing operational pentru a reduce costurile cu intretinerea flotei de masini, in conditiile in care cheltuielile pentru intretinerea flotei pot oscila lunar in contextul economic actual.

"Romania inca nu a atins punctul culminant in ceea ce priveste criza financiara. Atunci cand acest lucru se va intampla, investitorii si marile companii vor depune toate eforturile pentru a reduce presiunile asupra obligatiilor financiare", a declarat directorul executiv al Sixt New Kopel Group, Dudy Perry.

El a adaugat ca interesul fata de leasingul operational va continua sa creasca in 2009.

"Cheltuielile pentru intretinerea flotei de masini proprii ar putea oscila lunar, producand dezechilibrari ale balantei financiare", a explicat Perry.

Oficialul Sixt New Kopel Group a aratat ca, in acest caz, companiile se vor orienta catre serviciile de leasing operational, pentru a elimina presiunile financiare si pentru a reduce costurile cu intretinerea unei flotei de masini.

Perry a adaugat ca, in cazul leasingului operational, costurile de intretinere pentru masini sunt predictibile pe intreaga durata a contractului.

El a subliniat ca tot mai multe companii prefera sa inchiriaze masini lunar "pentru a elimina necesitatea S de a semna un angajament financiar pe termen lung".

Sixt New Kopel a intrat si pe piata masinilor "second-hand" in 2007, oferind spre vanzare masini care au facut anterior obiectul contractelor de leasing operational si inchiriere ale companiei.



Citeste si