18 Decembrie 2008

BERD ar putea capitaliza Banca Transilvania cu inca 50 mil. euro



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea subscrie 50 milioane euro pentru majorarea capitalului Bancii Transilvania, dupa ce i-a acordat un nou imprumut, de 100 milioane euro, destinat creditarii IMM-urilor, a declarat directorul general al BT, Robert Rekkers.

"Decizia o vor lua actionarii, nu este nimic stabilit inca, dar am discutat aceasta posibilitate", a precizat Rekkers, in cadrul conferintei sustinute de BERD si Banca Transilvania, cu ocazia semnarii acordului pentru noul imprumut.

De noile fonduri vor urma sa beneficieze peste 7.500 dintre IMM-urile clienti activi ai Bancii Transilvania.
Directorul BERD Romania, Claudia Pendred, a declarat ca totalul imprumuturilor acordate de institutie Romania va fi de peste 300 milioane euro in 2008, iar suma pentru 2009 ar putea fi chiar mai mare.

BERD si-a anuntat intentia de a-si creste volumul investitiilor in 2009, ca raspuns la criza economica mondiala. Anul viitor, banca doreste sa investeasca pana la 7 miliarde euro, nivel care vizeaza o crestere cu peste un miliard de euro a investitiilor prevazute anterior pentru 2009.



Citeste si