Daca vor aproba transferul, actionarii Generali Asigurari ar putea imputernici directoratul cmpaniei, conform statutului, pentru a indeplini toate formalitatile aferente operatiunilor necesare finalizarii transferului de portofoliu.

Actionarii Generali Asigurari mai discuta, pe 3 septembrie, majorarea participatiei la capitalul Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) la cel putin 250.000 euro, de la 120.000 euro, nivel decis in 30 aprilie, scrie NewsIn.

Grupul de initiativa pentru infiintarea PAID a propus ca asiguratorii care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte sa participe la capitalul social al PAID cu cel putin 250.000 euro.

In 30 aprilie, actionarii au decis participarea Generali Asigurari la PAID cu 1% din capitalul social al acestui pool, care va fi de cel putin 12 milioane euro.

In primul trimestru din acest an, Ardaf a inregistrat prime brute subscrise de 92,1 milioane lei (21,6 milioane euro), in scadere cu 38,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut (149,9 milioane lei). In perioada analizata, compania a inregistrat prime brute subscrise de 91,94 milioane lei pe segmentul de asigurari generale, in imp ce afacerile pe segmentul de asigurari de viata au fost nesemnificative, de doar 191.690 lei.

Compania Ardaf este controlata indirect de grupul Generali PPF Holding BV, prin Iberian Structured Investments IBV.