21 Februarie 2005

Actiunile SIF 2, cotate pentru iunie la 16.500 lei

Intrarile mari de capital strain si autohton la Bursa de Valori, cresterea rapida a pretului actiunilor, cresterea indicelui BET de la inceputul anului cu 39,07 la suta, iar a BET-FI cu 81,83 la suta, posibilitatea realizarii de arbitraj si acoperirea riscului de portofoliu au fost tot atatea motive pentru majorarea pretului derivatelor pe actiuni de la bursa din Sibiu.

La aceasta evolutie vor contribui, cu siguranta, noile reglementari care vor aparea pe piata de capital incepand cu aprilie, cand ar trebui ca pragul-limita de detinere de actiuni la SIF-uri sa creasca de la 0,1 la suta la 1 la suta, analistii anticipand o crestere a preturilor cu 20 – 30 la suta. Saptamana trecuta au fost realizate contracte pe un volum de circa 13 milioane actiuni. Chiar daca este un volum destul de mic, evolutia preturilor a adus castiguri de milioane celor inspirati. Ca si la Bursa de Valori, interesul cel mai mare a fost manifestat pe derivatele pe SIF 2 si pe SIF 5, titluri aflate in atentia investitorilor datorita modificarii pragului de detinere.
Actiunile SIF 2 cu scadenta martie au inceput saptamana la preturi de 14.449 lei si au incheiat-o la 14.800 – 15.300 lei, dupa ce au atins joi un maxim de 16.500 lei.



Citeste si