11 Noiembrie 2010

ING Asigurari de Viata, prime brute subscrise in crestere cu 4,3%, la 9 luni



ING Asigurari de Viata a inregistrat, in primele noua luni din 2010, un volum al primelor brute suscrise in crestere cu 4,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 404,42 milioane de lei, a anuntat societatea.

Tot in aceeasi perioada, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 46 milioane de lei, comparativ cu rezultatul de 79,5 de milioane de lei, inregistrat in aceeasi perioada din 2009.

„Cresterea inregistrata in primele noua luni ale anului pe piata de asigurari de viata, si in particular de activitatea ING, este rezultatul majorarii resurselor financiare mobilizate de clientii care au incheiat o asigurare. Pe de alta parte, perpetuarea incertitudinilor din economie si continuarea disponibilizarilor vor exercita si in perioada urmatoare presiuni asupra resurselor disponibile pentru economisire si investitii, iar in aceste conditii ma astept la o stagnare a pietei de asigurari de viata atat in 2010 cat si in 2011. In ceea ce ne priveste, directiile strategice vizeaza mentinerea actualei cote de piata si consolidarea pozitiei de lider pe piata asigurarilor de viata”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general al ING Asigurari de Viata.

Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata dupa primele noua luni ale anului a ajuns la valoarea de 404,42 milioane de lei, in crestere cu 4,3% fata de septembrie 2009. Totodata, prima bruta medie pentru contractele subscrise in primele noua luni de clientii societatii a crescut cu 20% comparativ cu 2009, pana la valoare de 1.500 de lei.

Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 1,94 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2010, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In portofoliul de contracte noi subscrise, asigurarile unit-linked au cunoscut in perioada ianuarie - septembrie 2010 o crestere de 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut. „Astfel, in portofoliul de contracte subscrise la ING in primele noua luni, categoria asigurarilor cu componenta de investitie, detine o pondere de 28%, fiind indeaproape urmata de politele pentru copii si de cele cu componenta de economisire. In portofoliul de asigurari noi, nivelul mediu al sumei asigurate este de peste 44.300 de lei, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a mai spus Cornelia Coman.

De asemenea, numarul total de contracte rascumparate si reziliate de clientii companiei in perioada ianuarie - septembrie 2010 a scazut cu 30% fata de intervalul similar din 2009.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 2,05 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,06 comparativ cu nivelul minim cerut.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.



Citeste si