13 Septembrie 2011

Ce asteapta Microsoft de la Windows 8 [SONDAJ]



Microsoft ar putea lansa Windows 8 in 2012 si gigantul software spera ca acest sistem de operare sa aduca cele mai multe imbunatatiri si inovatii de la Windows 95 pana in prezent, scrie IBTimes.com.

In ultima perioada divizia Windows a anuntat scaderi ale vanzarilor, din cauza reducerii comercializarii de PC-uri. Deoarece Windows obisnuia sa fie principala divizie aducatoare de venituri, actionarii gigantului software ar putea sa devina din ce in ce mai nelinistiti.

Compania sper ca odata cu Windows 8 sa puna capat grijilor, anuntand un sistem unificat, atat pentru PC-uri cat si pentru terminale mobile precum smartphone-uri sau tablete.

Cresterea industriei PC, unde Microsoft domina categoric, a incetinit considerabil pe masura ce clientii fac trecerea catre smartphone-uri si tablete. Mai mult, livrarile de tablete au crescut constant, in al doilea trimestru al anului numarul de unitati ridicandu-se la peste 10 milioane.

##SURVEY_FORM_84##

Ca rezultat, Windows 8 are posibilitatea de a deveni unul dintre sistemele de operare dominante si sa puna in pericol sistemul Apple dar si Android. Parteneriatul incheiat recent cu Samsung este un plus pentru gigantul software.

Microsoft spera sa acopere cat mai mult din piata inca incipienta a tabletelor PC, bazandu-se pe obisnuinta utilizatorilor de a folosi Windows pe PC-uri si laptop-uri.

“Daca pornim de la premisa ca Windows 8 se va integra cu succes in tablete si PC-uri, Microsoft ar putea vinde mult peste cele 400 de milioane de licente Windows 7, deoarece se adreseaza unei game mai largi de platforme”, conform companiei de analiza Trefis.

In ceea ce priveste latura financiara, compania Trefis subliniaza ca Microsoft Windows 8 ar putea fi cel mai important factor in anul 2012.

“Deoarece Windows aduce circa 25% din veniturile companiei, orice scadere a vanzarilor pe acest segment va duce si la o devaluare a valorii actiunilor. Microsoft a reusit o treaba buna cu Windows 7, dupa dezamagirea Vista, si acum am putea asista la un nou avant, odata cu Windows 8. Singurul concurent major al Microsoft pe segmentul sistemelor de operare este Apple”.

Microsoft a comercializatpeste 400 de milioane de copii Windows 7 de la lansare, vanzarile continuand sa fie puternice.

Microsoft a anuntat de asemenea ca Windows 8 se va adapta “in mod inteligent” in functie de sistemul pe care este instalat, chiar daca este pe baza tactila sau cu mouse si tastatura.

Totodata, compania a subliniat ca Windows 8 se va incarca cu 30-70% mai repede decat Windows 7, pe aceleasi sisteme de operare. Totodata, viitoarea versiune a sistemului de operare va aduce suport pentru microprocesoare ARM, pe langa cele traditionale x86 de la Intel si AMD.

Windows 8 va beneficia de asemenea de propriul magazin de aplicatii.

Mai multe detalii despre noul sistem de operare al companiei americane ar putea iesi la suprafata in conferinta BUILD care va avea loc intre 13 si 16 septembrie in California.

Sursa foto



Citeste si