Zynga, cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook, intentioneaza sa vanda 11,1% din actiuni prin intermediul unei oferte publice initiale care ar evalua compania pana la 9 miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Compania urmeaza sa vanda 100 de milioane de actiuni noi la un pret de 8,5-10 dolari pe unitate, potrivit prospectului de emisiune inaintat vineri autoritatilor americane de reglementare.

La un pret aflat la jumatatea intervalului stabilit, Zynga ar putea obtine 925 milioane de dolari, cea mai mare suma stransa de o companie de servicii de internet prin intermediul unei oferte publice initiale, de cand Google a atras 1,7 miliarde de dolari in 2004.

Bani din vanzarea de bunuri virtuale

Intre cele mai populare jocuri produse de Zynga pentru Facebook, in cei cinci ani de activitate, se numara FarmVille si CityVille.
Jocurile dezvoltate de Zynga pot fi accesate gratuit, dar compania castiga din vanzarea de bunuri virtuale.

O serie intreaga de bunuri virtuale pot fi achizitionate cu bani reali prin intermediul jocurilor Zynga, precum tractoare in FarmVille, care ajuta jucatorii sa creasca productivitatea terenurilor cultivate, sau energie in cazul CityVille, care permite participantilor sa construiasca structuri sau sa faca alte activitati.

Zynga ar putea deveni unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri tranzactionati pe bursa

In urma listarii la bursa Nasdaq, Zynga ar fi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri din Statele Unite tranzactionati public.

In prezent, dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard are cea mai mare capitalizare de piata in sectorul de profil, de 14,2 miliarde de dolari, urmat de Electronic Arts, cu 7,7 miliarde de dolari.

Deputul la bursa al Zynga va avea loc dupa listarile din acest an ale Groupon si LinkedIn, care au revigorat o piata care a stagnat in ultimii ani.

Facebook ar urma sa se listeze la bursa anul viitor.

Sursa foto: FarmVille


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Drumul catre succes si prabusirea platformelor de social media
Setari Cookie-uri