Noul CEO lucreaza de 15 ani in cadrul Nokia si este licentiat al Universitatii Giessen din Germania, cu specializarea in management international, marketing si control. In ultimii ani, a avut responsabilitati regionale, la nivelul zonei central est europene, pe pozitiile de marketing si respectiv manageri de vanzari, iar din 2009 a devenit country manager pentru Ungaria.

“Am urmarit indeaproape evolutiile pietei din Romania ca parte a atribuþiilor mele regionale, iar obiectivul meu este sa contribui la materializarea oportunitatilor pe care le ofera aceasta piata si pasiunea pentru tehnologie a romanilor”, a spus Marcus Störkel.

Razvan Petrescu (foto) isi va încheia la sfarsitul acestui an mandatul de country manager, pozitie pe care o detine de trei ani. Petrescu a avut atributii regionale in perioada 2005-2008 acoperind activitatea din Bulgaria, Serbia & Muntenegru, Macedonia si Israel.

Citeste si:

Desi din 2008 compania finlandeza a avut si activitati de productie pe piata locala, in urma cu trei ani deschizand o fabrica la Jucu, in judetul Cluj, managerul a coordonat doar activitatea comerciala a filialei locale a Nokia. Activitatea de la Cluj a fost condusa de finladezul Risto Meskus.

“Nokia a fost pentru mine o scoala de management care m-a ajutat sa ma dezvolt si sa-mi cresc capacitatea de a intelege si coordona echipe si resurse de o mare complexitate si dinamica, intr-un context multinational. Am acumulat in 12 ani o experienta unica, pe care intentionez sa o valorific in viitor”, a declarat managerul.

Nokia este cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, in fiecare zi peste 1,3 miliarde de oameni utilizand terminalele companiei finlandeze.