Marcus Störkel este noul director general al Nokia România, el inlocuindu-l de la 1 ianuarie pe Razvan Petrescu cel care a fost seful companiei in ultimii trei ani. Storkel va coordona activitatile echipei locale, precum si relatiile cu partenerii locali pentru Romania si Ungaria.
Noul CEO lucreaza de 15 ani in cadrul Nokia si este licentiat al Universitatii Giessen din Germania, cu specializarea in management international, marketing si control. In ultimii ani, a avut responsabilitati regionale, la nivelul zonei central est europene, pe pozitiile de marketing si respectiv manageri de vanzari, iar din 2009 a devenit country manager pentru Ungaria.

“Am urmarit indeaproape evolutiile pietei din Romania ca parte a atribuþiilor mele regionale, iar obiectivul meu este sa contribui la materializarea oportunitatilor pe care le ofera aceasta piata si pasiunea pentru tehnologie a romanilor”, a spus Marcus Störkel.

Razvan Petrescu (foto) isi va încheia la sfarsitul acestui an mandatul de country manager, pozitie pe care o detine de trei ani. Petrescu a avut atributii regionale in perioada 2005-2008 acoperind activitatea din Bulgaria, Serbia & Muntenegru, Macedonia si Israel.

Desi din 2008 compania finlandeza a avut si activitati de productie pe piata locala, in urma cu trei ani deschizand o fabrica la Jucu, in judetul Cluj, managerul a coordonat doar activitatea comerciala a filialei locale a Nokia. Activitatea de la Cluj a fost condusa de finladezul Risto Meskus.

“Nokia a fost pentru mine o scoala de management care m-a ajutat sa ma dezvolt si sa-mi cresc capacitatea de a intelege si coordona echipe si resurse de o mare complexitate si dinamica, intr-un context multinational. Am acumulat in 12 ani o experienta unica, pe care intentionez sa o valorific in viitor”, a declarat managerul.

Nokia este cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, in fiecare zi peste 1,3 miliarde de oameni utilizand terminalele companiei finlandeze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri