Numarul de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale a scazut cu 0,6% in primul semestru, la 5,7 milioane, pe fondul reducerii clientilor la serviciile prin retele satelit (DTH), care nu a fost compensata in totalitate de cresterea numarului de abonati prin retele de cablu, scrie Mediafax.
"Numarul de abonati la serviciile de retransmisie programe audiovizuale era de 5,7 milioane la jumatatea anului, in scadere cu 0,6% fata de finalul anului 2010, cauzata in principal de diminuarea cu 8% a numarului de abonati la servicii de retransmisie prin retele satelit (DTH), care a ajuns la nivelul de 2,2 milioane de abonati", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

In schimb, numarul abonatilor la servicii de retransmisie prin retele de cablu si a celor prin tehnologie IPTV a crescut in prima jumatate a anului cu 4%, respectiv 28%, pana la 3,5 milioane, respectiv 0,04 milioane de abonati, potrivit datelor autoritatii.

"Rata de penetrare a serviciilor de retransmisie programe audiovizuale la nivel de gospodarii (calculata ca raport intre numarul total de abonati si numarul de gospodarii din Romania) a ajuns astfel la nivelul de 78%. In prima parte a anului, retelele de cablu au inregistrat majorari atat din punctul de vedere al numarului total de abonati, care a crescut cu 4%, cat si din perspectiva numarului de abonati la servicii de retransmisie prin cablu in format digital, care a avansat cu 85%", se mai spune in comunicat.

Cresterea numarului de abonati prin cablu in mediul urban (+4,2%) a fost superioara celei inregistrate in mediul rural (+3,4%). Astfel, in mediul rural au fost raportati 0,78 milioane de abonati, rata de penetrare a acestor servicii crescand pana la 23,1%.

In mediul urban au fost raportati 2,68 milioane de abonati (aproximativ 78% din numarul total de abonati prin cablu), rata de penetrare crescand la 68%.

Din numarul total de abonati prin retele de cablu, 21% sunt abonati ai serviciilor de retransmisie a programelor prin retele de cablu in format digital, numarul acestora inregistrand o crestere de 85% pe parcursul primului semestru al anului 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri