Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea controlului unic asupra Flanco Retail de catre Asesoft Web, a anuntat institutia, conform Mediafax.

Flanco Retail este firma care opereaza magazinele Flanco si Flanco World, care numara 78 de unitati. Flanco Retail a preluat anul trecut activitatea Flanco International, dupa ce aceasta a intrat in insolventa in decembrie 2009 cand avea datorii de 23 de milioane de euro.

Grupul Asesoft, prin Asesoft Web si Asesoft Distribution, este prezent pe piata comercializarii cu ridicata a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice din Romania.

Asesoft Web este controlata in mod egal de Iulian Stanciu si Ghita Sebastian.

In septembrie 2010, Stanciu a anuntat intr-o conferinta ca firma va prelua un pachet de actiuni reprezentand 60% din capitalul social al Flanco Retail, iar restul de 40% sa revina celor trei banci creditoare ale Flanco International, ING, Unicredit si BRD.

Ulterior, partile au agreat o alta structura de actionariat, in urma careia Asesoft Web a preluat peste 99,9% din actiuni, tranzactie care s-a finalizat in luna iunie a acestui an. O data cu transferul actiunilor, bancile creditoare au primit 10 milioane de euro, suma mentionata in planul de reorganizare a retailerului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Espressoarele, consolele și jocurile PS4, cele mai căutate produse pe Flanco.ro
Setari Cookie-uri