KPMG Romania va furniza Ministerului Comunicatiilor servicii de evaluare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) in vederea privatizarii, prin majorarea de capital social, scrie Mediafax.
Valoarea contractului este de 48.360 lei (TVA inclus).

Alaturi de KPMG Romania, la licitatie s-a inscris si Preciss Consulting, potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor.

Ofertele au fost deschise joi, 22 decembrie.

"Obiectul contractului il constituie achizitionarea de servicii de evaluare a Companiei Nationale Posta Romana in vederea redresarii economice si manageriale prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni actionar minoritar", anunta Ministerul Comunicatiilor la jumatatea lunii decembrie.

Valoarea contractului a fost estimata la 15.000 de euro (TVA inclus), finantarea urmand sa fie asigurata din bugetul CNPR.

Potrivit caietului de sarcini, KPMG Romania va finaliza contractul pana la 30 ianuarie 2012.
CNPR este controlata de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

La inceputul lunii octombrie, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Postei Romane prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va pastra pachetul majoritar de actiuni la Posta Romana, dar si-ar putea reduce participatia pana la 51% din titluri. In acelasi timp, Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.

Investitorul va avea dreptul sa propuna o echipa care sa asigure managementul companiei pe o perioada de minimum 10 ani.

In scrisoarea de intentie convenita de Guvern, FMI a impus ca pana la sfarsitul lunii aprilie 2012 sa gaseasca un investitor strategic care sa preia cel putin 20% din actiunile detinute la Posta Romana, in urma unei majorari a capitalului social, si sa inceapa procedurile de concediere colectiva a angajatilor din companie.

In noiembrie a avut loc prima intalnire a Comisiei pentru elaborarea documentatiei necesare pentru implementarea masurilor stabilite in memorandum.

Membrii Comisiei au decis ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012, sa fie selectat un consortiu, format dintr-o banca de investitii si o casa de avocatura, avand ca scop identificarea unui investitor strategic care sa devina actionar minoritar.

"De asemenea, Comisia a stabilit ca, pana la inceputul lunii decembrie, sa fie desemnata compania care va efectua evaluarea CNPR in vederea procesului de privatizare prin majorare de capital social. Termenul limita de prezentare a raportului de evaluare catre cei doi actionari este 20 ianuarie 2012", arata MSCI in comunicatul din 16 decembrie.

Potrivit datelor ministerului, reprezentanti ai operatorilor nationali postali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru intrarea in actionariatul Postei Romane.

Cu pierderi de 29 milioane de euro in 2010, CNPR este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Operatorul are circa 34.000 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Sursa foto: Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri