Societatile Ministerului Comunicatiilor vor profit in 2012

Romtelecom, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Romfilatelia si Posta Romana, societati unde Ministerul Comunicatiilor este actionar, au prezentat bugete de venituri si cheltuieli pentru 2012 pe profit, a declarat ministrul de resort, Valerian Vreme, citat de Mediafax.

Institutia detine participatii la Compania Nationala Posta Romana - 75% din capital si Romtelecom - 44,99% si controleaza integral Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - 100%. La Romfilatelia, actionarul unic este Posta Romana.

De asemenea, in subordinea institutiei se afla Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), Centrul National "Romania Digitala" (CNRD), Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI) si Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC).

"Toate societatile controlate de Ministerul Comunicatiilor sau unde institutia detine participatii au prezentat bugete pentru 2012 pe profit, inclusiv Romtelecom. In cazul Postei Romane, societatea se afla in a patra luna pe profit, incepand cu august, indicator care s-a stabilizat in jurul cifrei de un milion de euro pe luna", a spus Vreme.

Controlat de grupul elen OTE, Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa.

Cu pierderi de 29 milioane de euro in 2010, Posta Romana este cel mai mare jucator de profil de pe piata locala. Societatea are aproximativ 34.000 de angajati si circa 7.100 de unitati postale.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Sursa foto : freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri