Android bifeaza victorii pe doua fronturi: LG se alatura Google TV, iar Samsung anunta profit record

LG Electronics a anuntat ca va lansa saptamana viitoare primul televizor Google TV, alaturandu-se proiectului la care participa deja Sony si Samsung, in timp ce Samsung a pregatit investitorii pentru profituri record, in principal datorita smartphone-urilor Galaxy, care ruleaza soft Android, scrie Mediafax.

Prin proiectul Google TV, compania americana incearca sa monetizeze succesul sistemului de operare Android pe un o piata foarte diferita de cea a gadget-urilor mobile, oferind televiziune prin internet, inclusiv acces la YouTube, direct pe televizoare.

Incercarea Google de a "cuceri sufrageria" a avut insa pana acum un succes limitat, din cauza continutului web greu de gasit pentru o astfel de platforma si sprijinului modest oferit de producatorii de hardware, transmite Reuters.

Un televizor Google TV permite utilizatorului sa vizioneze continut video online si sa navigheze pe internet, precum si sa ruleze aplicatii sau jocuri. Sony a inclus funtiile la anumite modele, iar Samsung se pregateste de asemenea sa lanseze un televizor compatibil.

Proiecte precum Google TV reprezinta o oportunitate de diversificare pentru producatorii de televizoare, care incearca sa gaseasca solutii pentru revigorarea pietei si a profiturilor prin combinarea televiziunii clasice cu internetul.

In acest context, LG a anuntat vineri ca va lansa primul Google TV propriu saptamana viitoare, la Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas.

Totodata, Samsung a anuntat un profit record de 4,5 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului trecut, rezultat preliminar care, potrivit companiei, ar putea fi revizuit in urcare pana la raportul financiar final pentru perioada respectiva.

Profitul Samsung a fost sustinut in principal de vanzarile in crestere puternica ale smartphone-urilor Galaxy, care au devenit principalul concurent al iPhone-ului produs de Apple, desi sistemul Android echipeaza o gama variata de telefoane de la numerosi producatori, printre care Motorola, HTC, LG si Sony.

Samsung s-a aventurat relativ tarziu pe piata smartphone, in 2010, insa operatiunile de profil au devenit rapid principala sursa de profit a grupului sud-coreean.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri