Samsung vrea sa devina in 2012 cel mai mare producator mondial de telefoane mobile. Va reusi?

Samsung Electronics, una dintre cea mare firma din industria IT si al doilea mare producator de terminale mobile, vrea sa depaseasca Nokia in 2012.

Dupa ce a depasit compania Apple in trimestrul trei din 2011 si s-a instaurat drept cel mai mare producator de smartphone-uri, compania si-a propus consolidarea pozitiei printr-un design atragator si o gama variata a produselor, superioara modelelor concurente de la HTC, Nokia si Blackberry.

Compania sud-coreeana a declarat ca numarul terminalelor vandute a atins cifra de 300 de milioane in 2011, vanzarile fiind impulsionate de avansul smartphone-urilor.

Directorul executiv, Choi Gee Sung, a spus presei ca Samsung a depasit deja Nokia ca valoare a veniturilor, iar in acest an o va intrece si din punct de vedere al numarului de produse comercializate, potrivit Economic Times.

Nokia a fost depasita de Apple in trimestrul al doilea din 2011 pe segmetul mobilelor cu touch-screen, dupa 14 ani in care a fost liderul pietei de smartphone-uri.

In 2011 veniturile Nokia din vanzari de mobile au fost estimate la 418 milioane dolari fata de 320 milioane dolari ale Samsung, analistii de Royal Bank of Scotland preconizand ca diferenta dintre cele doua companii se va restrange si in 2012.

Daca rata de crestere actuala a Samsung se va mentine, atunci compania va atinge pragul de 200 de miliarde dolari pana in 2015, mai declara Choi Gee Sung.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri