Practic, angajatii care va desconspira datele confidentiale sunt in 84% dintre cazuri persoane angajate recent pe un anumit post ori oameni din zona de middle management, au mai putin de 40 de ani (65%) si sunt angajati in companie de mai putin de cinci ani (51%).

„Generatia tanara foloseste adesea site-urile de socializare si, in acest mediu, este o presiune sociala sa impartasesti informatiile cu ceilalti. Deci, daca aceste site-uri nu sunt monitorizate, exista potential ca ele sa genereze probleme de criminalitate informatica pentru organizatii. Dar trebuie sa ne amintim ca aceasta generatie a crescut cu site-urile de social media. Impartasirea unor informatii personale a devenit o obisnuita pentru ei si s-ar putea ca acestia (n.red. tinerii) sa aiba o intelegere diferita asupra riscurilor pe care le reprezinta astfel de site-uri. In concluzie, organizatiile trebuie sa isi informeze angajatii despre riscurile criminalitatii informatice”, a afirmat Ivaylo Lambrev (foto), director pentru solutii de asigurare a riscului in cadrul PwC Romania.

Pentru studiul PwC au raspuns 3.877 de persoane din 78 de tari. Acesta a fost realizat intre iunie si noiembrie anul trecut.