Studiul a fost realizat intre mai si septembrie anul trecut pe 2.942 de specialisti IT din Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Olanda, Norvegia, Polonia, Elvetia si Marea Britanie.

Vedeti mai jos cum va sfatuiesc reprezentantii Kingston sa protejati datele companiei.

1. Concepeti un plan de criptare a USB-urilor.
Includeti securizarea unitatilor USB si masurile corespunzatoare in strategia globala de securitate a companiei.

2. Identificati care sunt cele mai potrivite dispozitive USB pentru companie.
Stabiliti garantia si calitatea USB-urilor, verificati daca dispozitivele sunt in conformitate cu cele mai inalte standarde de siguranta si asigurati-va ca acestea nu prezinta defecte.

3. Sesiuni de educare si informare.
Organizati sesiuni de educare in care sa va informati angajatii despre modalitatile acceptate si cele interzise de utilizare a unitatilor USB. Prezentati situatiile cu care s-a confruntat compania din cauza breselor de securitate si consecintele care apar atunci cand se utilizeaza stick-uri USB nesecurizate.

4. Stabiliti si impuneti masuri de siguranta.
Daca nu stabiliti practici care sa fie impuse tuturor angajatilor, dispozitivele USB vor duce la destabilizarea intregii strategii de securitate a datelor. Primul pas extrem de important este conceperea strategiei.

Citeste si:

5. Furnizati dispozitive USB aprobate de companie.
Standardul avansat de criptare pe 256 de biti (AES) are o eficienta dovedita in portabilitatea datelor si criptarea hardware.

6. Utilizati doar USB-uri autorizate de companie, interzicandu-le pe cele neautorizate.
Informatiile confidentiale pot fi copiate foarte usor pe dispozitive USB si distribuite ulterior persoanelor din afara acesteia, ceea ce inseamna ca organizatia va fi urmatoarea pe lista statisticilor despre date confidentiale instrainate sau furate.

7. Criptati informatiile confidentiale.
Daca informatiile nu sunt criptate inainte de a fi salvate pe dispozitive USB, hackerii pot sparge sistemul informatic, moment in care securitatea companiei devine vulnerabila.

8. Asigurati-va ca exista protectie antivirus la fiecare punct de intrare.
Asigurati-va ca reteaua este protejata cu un antivirus actualizat la cea mai recenta versiune. Dispozitivele USB Flash nesecurizate constituie unul dintre motivele principale ale aparitiei breselor de securitate pentru 50% dintre companiile si organizatiile din Europa.

Sursa foto: Kingston