Plecarea surprinzatoare a lui Yang survine la doua saptamani dupa numirea lui Scott Thompson ca director general al Yahoo, cu mandatul de a readuce compania la "gloria" de la sfarsitul anilor '90, scrie Mediafax.

Investitorii de pe Wall Street considera ca demisia lui Yang faciliteaza atragerea unei injectii semnificative de capital de la fonduri de investitii, sau un acord pentru vanzarea participatiei de 40% desinuta la grupul chinez Alibaba.

"Toata lumea va presupune ca acum este mai probabila o intelegere cu partenerii din Asia. Actionarii considera ca Jerry era mai concentrat pe reconstruirea Yahoo, si nu pe maximizarea castigului actionarilor pe termen scurt", comenteaza analistul Ben Schacter de la banca de investitii Macquarie.

Citeste si:

Yang rupe toate legaturile cu compania pe care a fondat-o in 1995, dupa ce a fost criticat dur de investitori pentru modul in care a administrat Yahoo incepand cu decizia de a respinge, in 2008, o oferta consistenta de preluare din partea Microsoft, de peste 47 miliarde de dolari. In prezent compania are o capitalizare de piata de mai putin de 20 miliarde de dolari.