Intel Corporation a raportat pentru 2011 venituri anuale de 54 de miliarde de dolari, un venit operational de 17,5 miliarde de dolari, un profit net de 12,9 miliarde de dolari si un profit per actiune de 2,39 dolari. Compania a generat aproximativ 21 de miliarde de dolari cash din operatiuni, a platit dividende in valoare de 4,1 miliarde de dolari si a folosit 14,1 miliarde de dolari pentru a rescumpara 642 de milioane de actiuni.

In cel de-a patrulea trimestru al anului trecut, Intel a obtinut un venit de 13,9 miliarde de dolari, un venit operational de 4,6 miliarde de dolari, un profit net de 3,4 miliarde de dolari si un profit per actiune de 64 de centi. Compania a generat aproximativ 6,6 miliarde de dolari cash din operatiuni, a platit dividende in valoare de 1,1 miliarde de dolari si a folosit 4,1 miliarde de dolari pentru a rescumpara 174 de milioane de actiuni.

“2011 a fost un an exceptional pentru Intel. Venitul companiei a crescut cu peste 10 miliarde de dolari, depasind astfel toate celelalte recorduri financiare. Avem incredere in oportunitatile de crestere la nivel global datorita sistemelor Ultrabook, sistemelor de date si a smartphone-urilor si tablet PC-urilor cu procesoare Intel”, a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
In vizita la centrul Intel de inteligenta artificiala din Timisoara