Daca vanzarile tabletei Amazon Fire au lovit in iPad, Tim Cook, CEO-ul Apple, se pare ca nu a sesizat acest lucru. “M-am uitat pe cifre si lansarea Fire nu a avut un efect evident asupra vanzarilor iPad”, a declarat acesta, la prezentarea rezultatelor pe trimestrul patru calendaristic al anului 2011.
Cu toate acestea, Tim Cook a admis faptul ca au existat semne de canibalizare a Mac-ului de catre iPad, cu toate ca firma a comercializat 5,2 milioane de Mac-uri in ultimul trimestru al anului trecut, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului 2010.

“Daca cineva sufera de pe urma vanzarilor iPad-ului sunt producatorii de PC-uri”, mai spune Cook.

Seful Apple descrie ca “remarcabila” performanta companiei de a vinde 55 milioane iPad-uri din aprilie 2010. In ultimul trimestru al anului trecut, compania a vandut 15,43 milioane iPad-uri, in crestere cu 111% fata de acelasi trimestru din 2010, 37,04 milioane iPhone-uri, in crestere cu 128%.

Compania a inregistrat o scadere de 21% in vanzarea de iPod-uri, comercializand 15,4 milioane unitati.

Gigantul tehnologic a realizat vanzari de 46,33 miliarde dolari, in crestere cu 73% fata de trimestrul patru calendaristic din 2010. Profitul companiei s-a DUBLAT, pana la 13,1 miliarde dolari.

Considerati ca Apple va reusi sa isi mentina acest trend ascendent, chiar si in lipsa fondatorului companiei, Steve Jobs?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri