Vodafone, cel mai mare grup telecom din lume, analizeaza si introducerea facturarii intr-o moneda diferita "daca va fi necesar", a declarat directorul financiar, Andy Halford, in timpul unei conferinte dupa anuntarea rezultatelor financiare.

Transferurile de bani ale Vodafone arata cum companiile britanice incearca sa se protejeze impotriva unor eventuale pierderi in tarile care folosesc euro.

Producatorul de medicamente GlaxoSmithKline a inceput de anul trecut sa-si repatrieze fondurile din majoritatea bancilor din zona euro. Directorul financiar al grupului de comunicare WPP, Paul Richardson, a declarat ca strange lichiditatile in exces pe care le detine in bancile din Europa si transfera banii in SUA, unde sunt schimbati zilnic in dolari.

"Ce s-ar ntampla daca ar cadea ghilotina? Compania se simte asigurata ca este in cea mai buna pozitie posibila daca una dintre tari inregistreaza o reevaluare puternica", a declarat intr-un interviu Richardson.

Citeste si:

GlaxoSmithKline, cel mai mare producator de medicamente din Marea Britanie, transfera lichiditati de "zeci de milioane de lire sterline" din bancile europene in cele britanice, a declarat si directorul general, Andrew Witty.

"Nu lasam lichiditati in majoritatea tarilor europene", cu exceptia Germaniei, a spus el.

"Toti banii incasati pe parcursul unei zile sunt transferati din bancile locale in banci pe care le consideram sigure", a afirmat el.

Grecia trebuie sa acopere in martie scadenta unor obligatiuni in valoare de 14,5 miliarde de euro si face eforturi pentrru a-si asigura finantarea necesara pentru a evita colapsul.