Numai un sfert dintre platile online cu cardul realizate de romani sunt catre magazine din Romania, restul fiind plati catre site-uri din strainatate, a afirmat Daniel Nicolescu, chief product officer in cadrul grupului PayU, furnizor de solutii de comert electronic in zona Europei Centrale si de Est.
„Este o cifra ingrijoratoare, ne arata ca avem o concurenta foarte agresiva din afara. Dar in acelasi timp arata ca este o foarte mare oportunitate pentru Romania”, a spus managerul in cadrul evenimentului World Information Architecture Day.

Potrivit Bogdanei Butnar, industry manager la Google, romanii prefera sa cumpere din strainatate datorita increderii pe care o au in site-urile straine, dar mai ales pentru ca din afara cumpara haine si produse pentru divertisment.

Ea a oferit ca exemplu site-ul Asos, unul dintre cele mai de succes magazine online de haine.

In general utilizatorii din Romania platesc online cu cardul biletele de avion, tichetele de reduceri, serviciile de reincarcare electronica, pachetele de vacanta si solutiile software, conform datelor PayU.

Cei mai importanti jucatori in domeniu au estimat piata de comert electronic la circa 160-200 milioane de euro anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri