"Din data de 13 februarie, toate cheltuielile efectuate in Ministerul Comunicatiilor si in centrele aflate in coordonarea acestuia vor fi postate pe site, decizia fiind luata pentru a asigura transparenta asupra cheltuirii banilor publici", a anuntat institutia.

Centrul National de Management pentru Societatea Informationala - CNMSI, Centrul National "Romania Digitala" Bucuresti - CNRD si Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO vor actualiza zilnic cheltuielile realizate.

Astfel, potrivit datelor anuntate deja, Ministerul Comunicatiilor a efectuat vineri plati in suma totala de 204.874 lei, cea mai mare parte revenind cheltuielilor de personal - 189.662 lei, urmate de cheltuieli aferente programelor cu finantare rambursabila - 13.930 lei si pentru bunuri si servicii - 1.282 lei.

Citeste si:

In aceeasi zi, cele trei centre subordonate au efectuat plati in suma totala de de 144.307 lei, reprezentand cheltuieli de personal, din care CNMSI 77.249 lei, CNRD 64.058 lei si CERT-RO 3.000 lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat la investitura noului Cabinet, ca asteapta de la acesta mai multa transparenta si rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, mentionand ca vrea ca pe site-urile ministerelor sa apara fiecare ban cheltuit, chiar in fiecare zi.

De altfel, premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, la ceremonia de preluare a mandatului, sa respecte solicitarile de transparenta in administratie formulate de presedintele Traian Basescu, apreciind ca ministerul poate avea astfel o mai mare expunere publica.